Prísady
3 varené vajcia
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Natvrdo uvarené vajcia rozkrojíme po dĺžke na polovice. Žĺtky vyberieme, rozmiešame s maslom a s ochladenou hustou mliečnou omáčkou. Pridáme soľ, trochu nakrájanej petržlenovej vňate alebo kôpru a surový žĺtok, aby sa zmes dobre spojila. Polovice bielkov naplníme plnkou tak, aby sme sformovali celé vajce. Na okrúhlu misu dáme mliečnu omáčku, do ktorej sme pridali surový žĺtok, na omáčku do kruhu naukladáme plnené vajcia. Povrch vajec posypeme nastrúhaným syrom, mierne pokvapkáme maslom a zapečieme. Pred podávaním do stredu misy dáme kopček zeleného hrášku uduseného na masle. Vajcia ozdobíme paradajkovou omáčkou, ktorú pripravíme z čerstvých paradajok alebo z paradajkového pretlaku na masle bez múky. Vajcia môžme ozdobiť aj dielikmi čerstvých paradajok opečených na oleji.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!