Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Polenta


Prísady

100 g nastrúhaného parmezánu,
50 g masla,
1000 ml mlieka (alebo vody),
250 g hrubej kukuričnej múky,
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška,
1 čajová lyžička soli\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.10/5

Hodnotenie: 2.1/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Hrniec vypláchneme studenou vodou, nalejeme doň mlieko, pridáme soľ, nastrúhaný muškátový oriešok a maslo a pomaly privedieme do varu. Dávame pozor, aby sa mlieko neusadilo na dne hrnca, alebo aby neprihorelo. Namiesto mlieka môžeme podľa chuti použiť aj zeleninový vývar. Potom však dáme menej soli. Za stáleho miešania pomaly vsypeme kukuričnú múku a dobre povaríme.
Pozor, ak dostatočne nemiešame, polenta sa pripáli. Asi za 50 minút je hotová. Má vzniknúť hustá kaša.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!