Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Pizza na mäsiarsky spôsob


Prísady

150 g varenej šunky,
100 g suchej salámy,
200 g nastrúhaného syra,
12 artičokových srdiečok,
20 čiernych olív,
1 konzerva olúpaných paradajok,
4 lyžice paradajkového pretlaku,
2 strúčiky cesnaku,
2 lyžice olivového oleja,
polotuhé kysnuté cesto,
tuk na vymastenie foriem,
1 a pol zväzku oregana,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.03/5

Hodnotenie: 2.0/5 (37)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Paradajky dáme na sito, umyjeme a necháme dobre odkvapkať. Olej rozpálime v panvici a rýchlo na ňom opečieme strúčiky cesnaku rozotreté so soľou, potom pridáme paradajky a varíme, až kým sa takmer všetka tekutina neodparí. Odstavíme, necháme vychladnúť a primiešame nakrájané oregano. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 vymastených foriem na pizzu. Natrieme ho paradajkovým pretlakom. Šunku a salámu nakrájame na prúžky a spolu s artičokami a olivami rozložíme na cesto. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a povrch posypeme nastrúhaným syrom. Vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút. Hotovú pizzu posypeme čerstvo nakrájaným oreganom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!