Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Nugátové oplátky


Prísady

18O g kr\.
cukru
,
1OO g medu,
1 dl vody,
PL kr\.
cukru
,
3 bielky,
15O g zomletých vlašských orechov,
2 podlhovasté oplátky\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.80/5

Hodnotenie: 2.8/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cukor dáme variť spolu s medom a vodou. Keď je cukor celkom rozpustený na niť, pridáme vyšľahaný sneh z bielkov spolu s lyžicou cukru a varíme za stáleho miešania ešte asi 6 minút. Nakoniec pridáme zomleté orechy a premiešame. Hustý krém natrieme na oplátku, rovnomerne rozotrieme nožom namočeným do horúcej masti alebo oleja, prikryjeme druhou oplátkou, dobre zaťažíme a necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa. Potom pokrájame na úhľadné rezy.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!