Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Vianočné broskyňové rezy


Prísady

Cesto: 125 g masla,
80 g práškového cukru,
balíček vanilínového cukru,
175 g šťavy z kompótu,
štyri vajcia,
50 g horkej čokolády,
tri lyžice kakaového prášku,
150 ml sladkej smotany,
300 g polohrubej múky,
prášok do pečiva Svetlá a tmavá plnka: 1 kg sterilizovaných broskýň,
500 ml smotany na šľahanie,
dva balíčky vanilínového cukru,
dva stužovače šľahačky,
jedna lyžica kakaového prášku,
balíček vanilínového cukru Vrchný plát: 200 g práškového cukru,
200 g sušeného mlieka,
200 g zmäknutej Cery


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.44/5

Hodnotenie: 2.4/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Maslo vymiešame s 50 g cukru a vanilínovým cukrom, pridáme kompótový sirup a rozšľaháme. Celé vajcia vyšľaháme so zvyšným cukrom dopenista a potom k nemu pridáme strúhanú čokoládu a kakaový prášok. Obe masy spojíme, primiešame smotanu, múku, kypriaci prášok do pečiva a spolu zľahka premiešame. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 220 °C dvadsať minút. Po upečení necháme vychladnúť. Scedené a odkvapkané polovice broskýň rozložíme na upečené cesto,pokryjeme vrstvou svetlej plnky. Keď stuhne v chladničke, navrstvíme na ňu tmavú plnku a po jej stuhnutí opatrne prikryjeme vrchným plátom. Napokon posypeme kakaovým práškom.

Svetlá plnka: 250 ml smotany na šľahanie, vanilínový cukor a stužovač šľahačky vyšľaháme dotuha.

Tmavá plnka: 250 ml smotany na šľahanie, vanilínový cukor, stužovač a kakaový prášok ušľaháme dotuha.

Vrchný plát: Zmäknutú Ceru, práškový cukor a sušené mlieko dobre spolu spracujeme. Na pracovnej doske túto masu rozvaľkáme medzi dvomi potravinárskymi fóliami na veľkosť plechu. Pomocou pomúčeného valčeka plát opatrne preložíme na koláč.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!