Prísady
Zloženie:
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Žĺtky, cukor (60 g) a vanilínový cukor ušľaháme šľahačom na penu. Z bielkov a cukru (60 g) ušľaháme tuhý sneh a krátko zapracujeme do peny. Pudingový prášok a múku preosejeme a na 1. stupni šľahača krátko zapracujeme.
Hladké cesto rovnomerne rozotrime na plech 30 x 40 cm (dno vyložíme papierom na pečenie). Pečieme v predhriatej rúre. Plát ihneď po upečení vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Pripečený papier opatrne stiahneme a plát rozrežeme na 3 menšie obdĺžniky. Na prípravu plnky uvaríme z mlieka, pudingového prášku a cukru kašu, ktorú za častého miešania necháme vychladnúť. Želatínu namočíme podľa návodu, jemne vytlačíme, prilejeme rum a pri miernej teplote necháme rozpustiť. Šľahačom ušľaháme smotanu a po častiach zašľaháme do plnky. 2-3 PL plnky vmiešame do rozpustenej želatíny a vmiešame späť do pudingu. Odložíme do chladničky a občas premiešame. Akonáhle začne plnka tuhnúť, striedavo pláty natrieme – potrieme i boky a hornú stranu. Pomocou vidličky alebo cukrárskej stierky vytvoríme ozdobu a odložíme na 4 – 5 hodín do chladu. Na prípravu hviezdičiek pripravíme polevu podľa návodu na obale a v tenkej vrstve natrieme na papier na pečenie. Po stuhnutí vypichujeme z polevy hviezdičky. Múčnik nakrájame na kocky a ozdobíme. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!