Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Vianočné vanilkové kocky


Prísady

Zloženie:
Na 10 -12 kociek
,


Na cesto:
4 žĺtky
,
60 g práškového cukru,
1 vanilínový cukor,
60 g práškového cukru,
4 bielky,
1 Puding s vanilkovou príchuťou,
80 g hladkej múky,


Na plnku:
250 ml mlieka
,
1 puding s vanilkovou príchuťou,
100 g práškového cukru,
4 plátky Želatíny v plátkoch Dr\.
Oetker
,
3 PL rumu,
250 ml smotany na šľahanie,


Na ozdobenie:
1 Poleva tmavá Dr\.
Oetker


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.00/5

Hodnotenie: 3.0/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Žĺtky, cukor (60 g) a vanilínový cukor ušľaháme šľahačom na penu. Z bielkov a cukru (60 g) ušľaháme tuhý sneh a krátko zapracujeme do peny. Pudingový prášok a múku preosejeme a na 1. stupni šľahača krátko zapracujeme.
Hladké cesto rovnomerne rozotrime na plech 30 x 40 cm (dno vyložíme papierom na pečenie). Pečieme v predhriatej rúre.
Plát ihneď po upečení vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Pripečený papier opatrne stiahneme a plát rozrežeme na 3 menšie obdĺžniky.
Na prípravu plnky uvaríme z mlieka, pudingového prášku a cukru kašu, ktorú za častého miešania necháme vychladnúť. Želatínu namočíme podľa návodu, jemne vytlačíme, prilejeme rum a pri miernej teplote necháme rozpustiť.
Šľahačom ušľaháme smotanu a po častiach zašľaháme do plnky. 2-3 PL plnky vmiešame do rozpustenej želatíny a vmiešame späť do pudingu. Odložíme do chladničky a občas premiešame. Akonáhle začne plnka tuhnúť, striedavo pláty natrieme – potrieme i boky a hornú stranu. Pomocou vidličky alebo cukrárskej stierky vytvoríme ozdobu a odložíme na 4 – 5 hodín do chladu.
Na prípravu hviezdičiek pripravíme polevu podľa návodu na obale a v tenkej vrstve natrieme na papier na pečenie. Po stuhnutí vypichujeme z polevy hviezdičky. Múčnik nakrájame na kocky a ozdobíme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!