Prísady
1 žĺtok,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Pripravíme si odmerku s okrúhlym dnom s objemom asi 1000 ml, ktorá sa dá použiť v mikrovlnej rúre. Všetky prísady dobre premiešame metličkou na šľahanie snehu. Maizenu, cukor a soľ miešame so 4 polievkovými lyžicami mlieka, až kým nevznikne homogénna hmota, v ktorej nesmú byť hrudky. Za stáleho šľahania metličkou pomaly prilievame zvyšok mlieka až do 500 ml. Dávame pozor, aby sa hmota na dne úplne rozmiešala. Z polovice vanilkového struku vydlabeme dreň a spolu so strukom ju dáme do mlieka. Pri 600 W zahrievame v rúre asi 4 minúty. Metličkou všetko dobre vyšľaháme, aby sa usadený škrob rozpustil. Znova zahrievame asi 2 minúty pri 600 W. Keď začne flameri vrieť, vyberieme ho z rúry a ešte raz dobre premiešame. Presná doba tepelného spracovania závisí od teploty mlieka. Vanilkový struk odstránime, pridáme žĺtok a metličkou ho rýchle rozšľaháme. Hmotu naplníme do formy na flameri, ktorú sme vypláchli studenou vodou a necháme vychladnúť. Vyklopíme a ozdobíme nakrájanými kolieskami kiwi a malinami.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!