Prísady
slivkový lekvár,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Vo veľkej mise zmiešame šľahacími metlami 7 PL lyžíc slivkového lekváru, 0,5 kg kryštálového cukru, 0,5 l mlieka, 0,5 kg hrubej múky, 1 kávovú lyžičku sódy bikarbóny a ostatné horeuvedené suroviny. Èokoládu posekám celú. Formu alebo plech vymažeme tukom, vysypeme múkou, a dáme do dobre vyhriatej rúry upiecť. Po vychladnutí rozdelíme na tri časti po dĺžke. Prvú natrieme marhuľovým lekvárom, na to dáme čokoládovú plnku, prekryjeme druhým plátom, potrieme pikantným broskyňovým lekvárom, natrieme plnkou, posypeme nasekanými orechami a prikryjem tretím plátom. Povrch vyzdobím čokoládou, orechmi a pooblievame čokoládovou polevou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!