Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Smotanová torta s ovocím


Prísady

3 tégliky kyslej smotany,
200 gramov piškót,
2 polievkové lyžice džemu (jahodový,
ríbezľový\.
\.
\.
)
,
vanilínový cukor,
2 polievkové lyžice kakaa,
práškový cukor,
zavárané alebo čerstvé ovocie (mandarínky,
banán) alobal a hlbokú misku


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.57/5

Hodnotenie: 2.6/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Tortovú formu vystelieme alobalom a na dno poukladáme piškóty. Zalejeme ich téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali podľa chuti práškový cukor (asi 2 polievkové lyžice) a vanilkový cukor. Na smotanu uložíme mandarínky. Navrch poukladáme ďalšiu vrstvu piškót a zalejeme ju téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali džem. Na túto vrstvu uložíme kolieska banánov. Znovu poukladáme vrstvu piškót a zalejeme ich posledným téglikom smotany ochutenej kakaom s práškovým cukrom. Celú zmes uložíme na 12 hodín do chladničky. Stuhnutú smotanovú tortu vyberieme z formy, zbavíme alobalu, dáme na plytký veľký tanier, ozdobíme šľahačkou, kakaom alebo ovocím.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!