Prísady
Potrebujeme:600 – 800 ml kyslej smotany400 ml bieleho jogurtu200 g práškového cukru1 balíček vanilínového cukruasi500 – 750 g čerstvého ovocia (vhodné je mäkšie ovocie,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Postup:
1. Kyslú smotanu zmiešame s jogurtom, cukrom a vanilínovým cukrom. Vymiešame na hladký krém. Ovocie umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Ak použijeme ovocie z kompótu, necháme ho odkvapkať na sitku a ak je to potrebné, nakrájame na menšie kúsky. 2. Tortovú formu vyložíme potravinárskou fóliou, aby sa hotová torta ľahšie vyberala. Dno aj okraje tortovej formy vyložíme piškótami tak, aby bolo celé dno zakryté. Na piškóty poukladáme polovicu ovocia a vylejeme naň polovicu smotanového krému. Celý postup znova zopakujeme: poukladáme druhú vrstvu piškót a na ne uložíme zvyšné ovocie. Nezabudnime piškótami vyložiť aj bočné steny tortovej formy. Zalejeme zvyškom smotanového krému, prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme, najlepšie cez noc, stuhnúť do chladničky. 3. Na druhý deň tortovú formu opatrne otvoríme, stuhnutú tortu vyberieme z formy a preložíme na tortovú misu. Podávame ozdobenú kúskami ovocia, šľahačkou alebo iným zdobením podľa vlastnej fantázie.moja rada: Táto torta musí v chladničke dobre stuhnúť a piškóty dobre nasiaknuť. Preto si ju pripravte radšej vopred,keby ste mali neaku party |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!