Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Slané silvestrovské venčeky


Prísady

5 dl mlieka,
100 g masla,
na špičku noža soli,
1 lyžica cukru,
230 g hrubej múky,
5 vajec Plnka: 125 g masla,
125 g bryndze,
1 lyžička sardelovej pasty,
1 žĺtok,
1 lyžička sušeného kôpru


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.17/5

Hodnotenie: 2.2/5 (12)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mlieko, maslo, soľ a cukor dáme variť. Do vriaceho mlieka pridávame za stáleho miešania múku a varíme, kým sa cesto neoddeľuje od hrnca. Prikryté utierkou necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta po jednom pridávame vajcia a dobre premiesime. Hladké cesto dáme do vrecka na zdobenie a na plech vyložený mastným papierom striekame venčeky. Pečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté prekrojíme, naplníme plnkou a ľubovoľne ozdobíme.

Plnka: Maslo vymiešame dopenista, pridáme bryndzu, sardelovú pastu, žĺtok a kôpor a dobre premiešame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!