Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Roláda s broskyňami


Prísady

Cesto: 140 g práškového cukru,
6 vajec,
100 g polohrubej múky,
broskyňový kompót Krém: 250 g masla,
100 g cukru,
3 lyžice pudingového prášku,
2‚5 dl šťavy z kompótu Poleva: 50 g čokolády na varenie,
35 g stuženého pokrmového tuku


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.96/5

Hodnotenie: 2.0/5 (26)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spolu s múkou striedavo vmiešame do žĺtkov. Cesto vylejeme na plech vyložený mastným papierom, rovnomerne rozotrieme a upečieme. Teplé cesto aj s papierom vyklopíme na vlhkú utierku a zvinieme do rolády. Vychladnuté cesto potrieme krémom, poukladáme naň broskyne nakrájané na rezance a pevne zvinieme do rolády. Vrch rolády polejeme čokoládovou polevou.

Krém: Do 2 dl kompótovej šťavy dáme variť cukor. Vo zvyšnej šťave rozmiešame pudingový prášok a za stáleho mie-šania uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame do peny a postupne pridávame do vychladnutej kaše.

Poleva: Nad parou roztopíme čokoládu na varenie, pridáme tuk a dobre vymie- šame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!