Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Pudingová torta


Prísady

4 vajcia,
140 g margarínu,
140 g práškového cukru,
1 vanilkový cukor,
140 g čokolády,
110 g polohrubej múky,
1/2 balíčka prášku do pečiva,
tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie tortovej formy\.
Plnka: 0‚2 l mlieka
,
2 lyžice pudingového prášku s vanilkovou príchuťou,
250 g masla,
200 g práškového cukru,
1 žĺtok,
1/2 ba¬líčka vanilkového cukru,
1 lyžica rumu,
trocha granka\.
Poleva: 60 g čokolády
,
30 g masla\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.1/5 (27)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Margarín, práškový, vanilkový cukor a žĺtky vymiešame dopenista, pri¬dáme roztopenú čokoládu, preosiatu múku zmiešanú s práškom do peči¬va a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme do vymas¬tenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a dáme piecť do predhriatej rúry. Vychladnutý korpus rozkrojíme na tri časti, ktoré napl¬níme a spojíme. Boky torty potrieme trochou plnky a posypeme grankom. Vrch polejeme čokoládovou polevou a po jeho obvode pomocou vrecúška nastriekame z plnky hviezdičky.

Príprava plnky: Mlieko s pudingovým práškom uvaríme na kašu a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Potom pridáme zmäknuté maslo rozmiešané s práškovým a vanilkovým cukrom, so žĺtkom a s rumom a všetko spolu dobre vypracujeme. Trochu plnky odložíme na zdobenie.

Príprava polevy: Maslo roztopíme, pridáme polámanú čokoládu a vymie¬šame nahladko.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!