Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Èokoládová torta


Prísady

5 vajec,
125 g práškového cukru,
1 vanilínový cukor,
150 g čokolády na varenie,
120 g masla,
50 g polohrubej múky,
50 g škrobovej múčky,
1 lyžičku kypriaceho prášku,
50 g mandlí
Krém: 0‚25 l smotany na šľahanie
,
1 vanilínový cukor,
4 žĺtka,
100 g práškového cukru,
250 g masla,
120 g čokolády na varenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.83/5

Hodnotenie: 1.8/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Žĺtka s preosiatym práškovým a vanilínovým cukrom vymiešame dopenista. Pridáme rozpustenú a vychladnutú čokoládu a maslo a zľahka premiešame.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne striedavo pridávame múku zmiešanú so škrobovou múčkou, kypriacim práškom a zomletými mandľami. Vlejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme 45 minút.
Vychladnutý korpus potrieme tmavým krémom, potom bledým a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Krém: Smotanu na šľahanie prevaríme s vanilínovým cukrom. Žĺtka vymiešame s cukrom dopenista a postupne k nim primiešavame ešte teplú smotanu. Žĺtkový krém potom necháme vychladnúť.
Do vymiešaného masla po častiach pridávame žĺtkový krém. Potom z neho polovicu oddelíme do druhej misy a primiešame roztopenú, vychladnutú čokoládu.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!