Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Èokoládová dobrota


Prísady

350 g horkej čokolády,
6 vajec,
125 g kryš¬tálového cukru,
50 g bielej čokolády,
100 ml smotany na šľahanie,
nastrúhanú kôru z jed¬ného pomaranča,
oblátkové trubičky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.2/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Èokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Medzitým vo veľkej mise rozšľaháme žĺtky s cuk¬rom a pomarančovou kôrou. Ušľaháme sneh z bielkov. Polovicu snehu pridáme do rozšľa¬haných žĺtkov, potom rýchlo vmiešame rozta¬venú čokoládu a zvyšok snehu, kým začne čokoláda tuhnúť. Zmes vlejeme do dvojlitrovej misky s priemerom 20cm, ktorú sme predtým vy¬ložili fóliou. Na 2-3 hodiny vložíme do chladničky. Bielu čokoládu roztavíme vo vodnom kúpeli. V inom hrnci zohrejeme (nevaríme!) smotanu. Èokoládu odstavíme a postupne za stáleho miešania pridávame zohriatú smotanu, kým nevznikne hladká poleva. Musíme praco¬vať rýchlo! Potom necháme vychladnúť a asi na hodinu dáme do chladničky. Po vychlad¬nutí polevu šľaháme do zhustnutia. Dezert vy¬klopíme z misy (za pomoci fólie) a prelejeme ho polevou. Napokon ozdobíme trubičkami a po¬dávame s kúskami čerstvého ovocia.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!