Prísady
1 lístkové cesto,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Z lístkového cesta oddelíme štvrtinu na mriežky a zostávajúce cesto rozvaľkáme a rozložíme na vymastený plech.
Žĺtky s polovicou práškového cukru, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou vyšľaháme do peny. Z bielkov a z druhej polovice cukru ušľaháme sneh, ktorý vmiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec vmiešame múku a postrúhanú čokoládu. Lístkové cesto na plechu poprepichujeme vidličkou a nalejeme naň lístkové pripravenú masu. Jablká pokrájané na plátky rozložíme na masu, preložíme prúžkami lístkového cesta do tvaru mriežky a posypeme mandľami. Pečieme v predhriatej rúre asi 45 minút. Upečený koláč potrieme marhuľovým džemom. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!