Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Jablká medzi cestom


Prísady

350 g polohrubej múky,
80 g masla,
40 g práškového cukru,
3 vrecúška vanilkového cukru,
1/2 vrecúška kypriaceho prášku,
citrónovú kôru,
1 dl mlieka,
škorica,
1 vajce do cesta,
1 vajce na potretie,
1 kg ošúpaných a nahrubo postrúhaných jabĺk,
piškótovú strúhanku (nastrúhané detské piškóty)\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.24/5

Hodnotenie: 2.2/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z múky, masla, cukru, vanilkového cukru, kypriaceho prášku, citrónovej kôry, mlieka a vajca vymiesime na doske hladké cesto. Keď sa lepí, pridáme múku. Cesto rozdelíme na 2 polovice, každú rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Rozvaľkané cesto položíme, pomocou valčeka, na suchý plech. Navrstvíme jablká (aj so šťavou), posypeme 2 baleniami vanilkového cukru, škoricou a piškótovou strúhankou. Položíme druhé cesto, zatlačíme okraje, navrchu natrieme rozšľahaným vajcom, popicháme vidličkou. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia asi 15 minút, kým nie je povrch zlatistý. Upečený koláč necháme vychladnúť a asi dve hodiny odstáť, aby cesto od jabĺk navlhlo. Ešte lepší je na druhý deň.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!