Prísady
400 g zmrazeného lístkového cesta,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Z cesta vyvaľkáme dva obdĺžniky, prenesieme ich na plech, poprepichujeme vidličkou a upečieme. Jeden plát potrieme jablkovou náplňou a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom a ztužovačem, natrieme na plnku, prikryjeme druhým plátom a na niekoľko hodín uložíme v chlade. Koláč posypeme vanilkovým cukrom a škoricou a nakrájame na rezy.
Plnka: Jablká olúpeme, nakrájame na menšie kúsky, promiešame s citrónovou šťavou a vložíme do hrnce. Zalejeme 0,3 l vody, pridáme kryštálový a vanilkový cukor a škoricu a dusíme do mäkka. Zahustíme pudingom rozmiešaným v zbytku vody a za stálého miešania krátko povaríme. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!