Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Jablkový koláč s posýpkou


Prísady

380 g polohrubej múky,
200 g margarínu,
120 g kryštálového cukru,
2 dl vlažného mlieka,
2 vajcia,
1 vrecúško prášku do pečiva,
tuk a múku na prípravu pekáča\.
Na plnku: 900 g očistených jabĺk\.
Na drobenku: 80 g hrubej múky
,
50 g masla,
50 g kryštálového cukru\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.92/5

Hodnotenie: 1.9/5 (26)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zmiešame hrubú múku, maslo a kryštálový cukor na posýpku a hmotu odložíme do chladničky. Z múky, cukru, roztopeného margarínu, vlažného mlieka, vajec a prášku do pečiva pripravíme cesto. Cesto vlejeme na vymastený a múkou vysypaný pekáč (asi 25 x 40 cm) a urovnáme ho stierkou. Navrch uložíme nahrubo postrúhané jablká. V predhriatej rúre koláč napoly upečieme. Vyberieme ho, po celej ploche rovnomerne rozdrobíme posýpku a dopečieme. Ešte teplý posypeme práškovým cukrom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!