Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Burgundské plnené jablká


Prísady

300 ml červeného burgundského vína,
4 jablká (pevná odroda),
100 g cukru,
pol kúska škoricovej kôry,
2 klinčeky\.
Plnka: 100 g smotanového tvarohu
,
1 čajová lyžička jemne nasekaných pistáciových orieškov,
pol čajovej lyžičky strúhanej citrónovej kôry,
2 lyžice cukru\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.1/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Jablká očistíme, priečne rozpolíme a jadrovníky vyberieme. Potom ich položíme do misky reznou plochou nadol. Víno zmiešame s cukrom a nalejeme na jablká. Pridáme škoricu a klinčeky. Dusíme 6 minút pri výkone 600 W. Vychladnuté jablká naplníme plnkou vymiešanou z tvarohu a citrónovej kôry. Podávame posypané nasekanými pistáciovými orieškami. Tip: Aby jablká sčerveneli rovnomerne, v polovici dusenia ich obrátime.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!