Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Vyprážané baklažány s cesnakovou omáčkou


Prísady

2 stredne veľké baklažány,
1 vajce,
hladká múka,
strúhanka,
soľ\.
Omáčka: 2 mladé cibuľky s vňaťou
,
1 menšia cibuľa,
3 strúčiky cesnaku,
1 lyžica oleja,
citrónová šťava,
kôpor,
korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.71/5

Hodnotenie: 1.7/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Olúpané baklažány pokrájame na pol až 1 cm široké kolieska. Rozložíme ich na čistú utierku, osolíme a počkáme, kým pustia vodu.
Medzitým pripravíme omáčku. Cibuľu nakrájame nadrobno. Cesnak prelisujeme a kôpor nasekáme. Pripravenú zeleninu zmiešame s olejom, soľou a korením a dochutíme citrónovú šťavu. Kolieska baklažánov obalíme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Baklažány vyprážame na oleji vo fritovacom hrnci.
Hotové jedlo polejeme cesnakovou omáčkou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!