Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zapekané prsia s lečom


Prísady

kuracie prsia,
zemiaky,
lečo,
smotana,
čierne korenie,
soľ,
trošku oleja,
kúsok masla


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.26/5

Hodnotenie: 2.3/5 (31)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Umyté, osolené a okorenené prsia opečieme na troche oleja z každej strany, nech trochu zhnednú. Môžeme zároveň uvariť aj zemiaky v šupe.
Na spodok pekáča nalejeme trošku oleja a rozložíme zhnednuté prsia. Potom prsia zalejeme dostatkom leča. Lečo zasypeme pretlačenými zemiakmi. Osolíme, okoreníme. Zalejeme dvoma skladkými smotanami a poukladáme kde tu plátkami masla.
Pečieme dokiaľ smotana nedostane ružovkastú farbu od leča a neostane hustejšou, asi 35 minút.
Na tanieri mäso a zemiaky oblejeme smotanou z pekáča.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!