Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Voňavé zelené kuracie karí


Prísady

Na zelenú karí pastu : 6 umytých jarných cibuliek,
4 až 6 stredne veľkých zelených chilli papričiek s odstránenými semienkami a nakrájané na kúsky,
2 strúčiky cesnaku,
1 polievkovú lyžicu olúpaného a nasekaného zázvorového koreňa,
1 polievkovú lyžicu rozdrvených koriandrových semiačok,
1/2 lyžičky čerstvo pomletého čierneho korenia,
soľ a mleté čierne korenie na ochutenie,
2 nasekané stonky citrónovej trávy,
2 veľké hrste čerstvých stoniek bazalky,
3 veľké hrste koriandrových stoniek,
3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja,
šťavu zo 4 limiet\.
4 kuracie prsia bez kože a kostí
,
každé rozkrojené na 5 častí,
460 g kokosového mlieka,
1 hrsť nasekaných pistácií\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.05/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.1/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Všetky suroviny na prípravu zelenej pasty vložíme do mixéra a zmixujeme na hladkú zelenú hmotu. V troške pasty marinujeme kura asi 30 minút, potom dáme trošku oleja na rozpálenú panvicu alebo wok a pridáme kúsky kuraťa. Smažíme 4 minúty, potom pridáme zvyšok marinády - bude syčať a prskať. Vmiešame kokosové mlieko, privedieme do varu a pomaly varíme 8 minút, kým sa kurča neuvarí. Dochutíme soľou a korením. Posypeme posekanými pistáciami a koriandrovými lístkami a podávame s ryžou uvarenou v pare alebo rezancami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!