Prísady
500 g kuracích pàs,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Kuracie prsia na jemno pomelieme. Arašidy posekáme a na sucho opražíme na panvici. Polovicu odložíme a polovicu vychladnutých zmiešame s mäsom. K mäso pridáme tvaroh, vajcia, soľ, mleté biele korenie, zeleninovú koreniacu zmes, polovicu paradajkového pretlaku. Ak je zmes riedka, pridáme strúhanku, alebo múku. Z hmoty tvarujeme menšie guľky, ktoré rovnomerne opečieme v horúcom tuku. Do výpeku dáme najemno pokrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme zvyšok pretlaku, lyžičku múky, podlejeme vodou (asi 3/4 litra) a šľahačkovou smotanou. Pridáme korenie karí, prípadne aj zeleninovú koreniacu zmes. Povaríme, aby omáčka mierne zhustla. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom. Do omáčky vložíme guľky a ešte asi 5 minút povaríme. Podávame s ryžou, alebo s cestovinou. Porcie na tanieri posypeme opraženými arašidami.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!