Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Pikantné kurča


Prísady

1 kurča,
1 vajce uvarené natvrdo,
4 paradajky,
2 červené papriky,
zelené olivy,
4 cibule,
1 strúčik cesnaku,
pálivá mletá červená paprika,
30 g strúhanky,
50 ml oleja,
300 ml mäsového vývaru,
rasca,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.88/5

Hodnotenie: 1.9/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kurča umyjeme, vypitveme a rozdelíme na porcie. Vo veľkej, hlbokej panvici rozpálime olej, speníme na ňom polovicu cibule nakrájanej na kolieska, pridáme porcie kurčaťa a opečieme zo všetkých strán. Prilejeme časť mäsového vývaru, okoreníme mletým čiernym korením a pálivou mletou červenou paprikou, prikryjeme a dusíme aspoň 1 hodinu. Paradajky olúpeme, rozštvrtíme a jadierka vyberieme, červené papriky zbavíme jadrovníkov a nakrájame na prúžky, všetko vsypeme do hrnca, zalejeme zvyškom mäsového vývaru, okoreníme rascou, pridáme zvyšnú cibuľu nakrájanú na kolieska a nakrájaný cesnak. Prikryjeme a povaríme. Asi po 15 minútach primiešame strúhanku.
Do stredu zohriatej misy dáme porcie kurčaťa, navrch položíme zeleninu a okolo rozložíme kolieska vajca uvareného natvrdo a olivy.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!