Prísady
1 kurča,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Kurča umyjeme, vypitveme a rozdelíme na porcie. Vo veľkej, hlbokej panvici rozpálime olej, speníme na ňom polovicu cibule nakrájanej na kolieska, pridáme porcie kurčaťa a opečieme zo všetkých strán. Prilejeme časť mäsového vývaru, okoreníme mletým čiernym korením a pálivou mletou červenou paprikou, prikryjeme a dusíme aspoň 1 hodinu. Paradajky olúpeme, rozštvrtíme a jadierka vyberieme, červené papriky zbavíme jadrovníkov a nakrájame na prúžky, všetko vsypeme do hrnca, zalejeme zvyškom mäsového vývaru, okoreníme rascou, pridáme zvyšnú cibuľu nakrájanú na kolieska a nakrájaný cesnak. Prikryjeme a povaríme. Asi po 15 minútach primiešame strúhanku.
Do stredu zohriatej misy dáme porcie kurčaťa, navrch položíme zeleninu a okolo rozložíme kolieska vajca uvareného natvrdo a olivy. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!