Prísady
2 malé kurčatá,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Droždie rozpustíme v 125 ml vlažnej vody. Z múky, rozpusteného droždia a 150 ml vody vypracujeme hladké cesto. Prikryté necháme vykysnúť na teplom mieste asi 40 minút. Kurčatá umyjeme, posolíme a okoreníme z vonkajšej aj vnútornej strany. V panvici zohrejeme 2 polievkové lyžice oleja a mäso z každej strany opražíme. Vyberieme a necháme vychladnúť. Èučoriedky zlejeme zo šťavy a roztlačíme vidličkou. Spolu s bobkovým listom ich dáme do vnútra kurčaťa. Nohy hydiny zviažeme kuchynskou niťou. Na každé cesto rozvaľkáme šalviu a 2 plátky šunky. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na štvorec a prerežeme napoly. Okraje cesta potrieme vodou. Kurča hruďou nahor položíme na cesto a zabalíme. Zvyšné cesto odstrihneme. Plech vystelieme papierom na pečenie. Položíme naň obe zabalené kurence a necháme ešte 10 minút kysnúť. Pečieme na najnižšej polohe mriežky pri teplote 220 oC 20 až 30 minút. Kurčatá vyberieme z rúry a 3 až 4 minúty necháme odpočívať. Prerežeme napoly a podávame s miešaným šalátom.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!