Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kohút na víne


Prísady

1 kohút,
100 g slaniny,
150 g šampiňónov,
1000 ml bieleho vína,
100 ml koňaku,
20 malých cibuliek (šalotiek),
2 lyžice oleja,
1 až 2 lyžice práškového cukru,
1 bobkový list,
na hrot noža rozmarínu a tymianu,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.36/5

Hodnotenie: 2.4/5 (28)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Malé olúpané cibuľky, slaninu nakrájanú nadrobno a očistené šampiňóny opečieme na oleji dozlata. Pridáme očisteného, vypitvaného a rozporcovaného kohúta, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme zo všetkých strán. Potom ho posypeme múkou, pridáme rozotretý cesnak, bobkový list, rozmarín, tymian a dusíme.
Víno s cukrom zohrejeme, horúce nalejeme na mäso a dodusíme domäkka. Potom porcie kohúta urovnáme na zohriatu misu a obložíme opečenými cibuľkami a šampiňónmi. Šťavu z pečenia, do ktorej sme zamiešali koňak, podávame osobitne v omáčniku.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!