Prísady
1 kohút,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Malé olúpané cibuľky, slaninu nakrájanú nadrobno a očistené šampiňóny opečieme na oleji dozlata. Pridáme očisteného, vypitvaného a rozporcovaného kohúta, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme zo všetkých strán. Potom ho posypeme múkou, pridáme rozotretý cesnak, bobkový list, rozmarín, tymian a dusíme.
Víno s cukrom zohrejeme, horúce nalejeme na mäso a dodusíme domäkka. Potom porcie kohúta urovnáme na zohriatu misu a obložíme opečenými cibuľkami a šampiňónmi. Šťavu z pečenia, do ktorej sme zamiešali koňak, podávame osobitne v omáčniku. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!