Prísady
4 kuracie stehná,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Huby očistíme, umyjeme, osušíme a podľa veľkosti nakrájame. Slaninu nakrájame na rovnako veľké kúsky. Cibule olúpeme. Kuracie stehná osolíme, okoreníme, posypeme sušeným tymianom a obalíme v múke. Mäso z každej strany opečieme na malom množstve oleja a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku na panvici zohrejeme jednu polievkovú lyžicu masla, pridáme celú olúpanú cibuľu, slaninu, huby a krátko opražíme. Vmiešame pretlačený cesnak, rozriedime červeným vínom a necháme variť 2 minúty. Prilejeme mäsový vývar, vložíme na kuracie stehná a na malom plameni udusíme domäkka (asi 30 minút). Podávame s ryžou a šalátom, zapíjame ľahkým červeným vínom.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!