Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Dusené kuracie stehná s hubami


Prísady

4 kuracie stehná,
150 g údenej slaniny,
150 g húb (šampiňónov),
5 strúčikov cesnaku,
120 ml červeného vína,
250 ml mäsového vývaru (vody),
120 ml zeleninového vývaru (vody),
250 g malých cibuliek,
múka,
tymian,
olej,
maslo,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.14/5

Hodnotenie: 2.1/5 (37)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Huby očistíme, umyjeme, osušíme a podľa veľkosti nakrájame. Slaninu nakrájame na rovnako veľké kúsky. Cibule olúpeme. Kuracie stehná osolíme, okoreníme, posypeme sušeným tymianom a obalíme v múke. Mäso z každej strany opečieme na malom množstve oleja a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku na panvici zohrejeme jednu polievkovú lyžicu masla, pridáme celú olúpanú cibuľu, slaninu, huby a krátko opražíme. Vmiešame pretlačený cesnak, rozriedime červeným vínom a necháme variť 2 minúty. Prilejeme mäsový vývar, vložíme na kuracie stehná a na malom plameni udusíme domäkka (asi 30 minút). Podávame s ryžou a šalátom, zapíjame ľahkým červeným vínom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!