Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Živánska na ražni


Prísady

bravčová panenka,
údená slanina,
cesnak,
drvené farebné korenie,
grilovacie korenie,
provensálske korenie,
čerstvý chlieb,
kyslé uhorky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.28/5

Hodnotenie: 2.3/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Panenku odblaníme, narežeme na malé plátky, potrieme roztlačeným cesnakom a okoreníme zmesou drveného farebného korenia s grilovacím korením. Údenú slaninku nakrájame na tenké plátky hrubé asi 2 mm. Na pripravený rožeň striedavo napicháme plátky slaniny a mäsa a rukami jemne formujeme do tvaru valca. Povrch posypeme zmesou provensálskeho a grilovacieho korenia. Ovinieme hrubou fóliou a lysujeme do tvaru presného valca. Necháme minimálne 3 hodiny odležať. Potom si z dreveného uhlia pripravíme silne žeravú pahrebu, rožeň do nej vložíme a grilujeme 30 – 40 minút. Živánsku nakrájame na plátky a podávame s čerstvým chlebom a kyslými uhorkami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!