Kefalónia | Databáza áut | Snár | Vtipy | Letiská |
Najnovšie recepty
Prísady
30 dkg mladých hrachových strukov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Ošúpeme mrkve a pokrájame na tenké kolieska. Umyjeme mladé hrachové struky a očistíme ich. Uvaríme po sebe mladé hrachové struky a mrkev a v mierne osolenej vode tak, aby neboli úplne mäkké, scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme dôkladne odkvapkať. Z mladej cibuľky odstránime zvyšky korienkov a konce tmavozelených listov. Umyjeme cibuľu a pokrájame ju na rezance. Umyjeme huby, osušíme prikladaním utierky, očistíme a pokrájame na vhodné kúsky. Očistíme šalát, umyjeme, rozpolíme a pokrájame na široké rezance. Speníme l polievkovú lyžicu masla, pridáme huby, mladú cibuľku, osolíme, okreníme mletým čiernym korením, dôkladne premiešame, preklopíme na sítko, necháme odkvapkať a chladnúť. Odrežeme žeruchové lístočky zo stoniek /najlepšie nožnicami/. Na prípravu marinády dôkladne zmiešame ocot, olej, soľ, mleté čierne korenie a malé množstvo vody. Pokvapkáme marinádou mladé hrachové struky, mrkvu, rezance šalátu a dôkladne premiešame. Šalát naservírujeme na taniere a podávame ho posypaný žeruchou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!