Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Šalát z mladých hrachových strukov


Prísady

30 dkg mladých hrachových strukov,
1 zelený šalát,
15 dkg šampiňónov,
2 zväzky mladej cibuľky,
3 mrkve,
1 balíček žeruchy\.
Na marinádu:ocot
,
olej,
soľ,
mleté čierne korenie,
maslo


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.04/5

Hodnotenie: 2.0/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ošúpeme mrkve a pokrájame na tenké kolieska. Umyjeme mladé hrachové struky a očistíme ich. Uvaríme po sebe mladé hrachové struky a mrkev a v mierne osolenej vode tak, aby neboli úplne mäkké, scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme dôkladne odkvapkať. Z mladej cibuľky odstránime zvyšky korienkov a konce tmavozelených listov. Umyjeme cibuľu a pokrájame ju na rezance. Umyjeme huby, osušíme prikladaním utierky, očistíme a pokrájame na vhodné kúsky. Očistíme šalát, umyjeme, rozpolíme a pokrájame na široké rezance. Speníme l polievkovú lyžicu masla, pridáme huby, mladú cibuľku, osolíme, okreníme mletým čiernym korením, dôkladne premiešame, preklopíme na sítko, necháme odkvapkať a chladnúť. Odrežeme žeruchové lístočky zo stoniek /najlepšie nožnicami/. Na prípravu marinády dôkladne zmiešame ocot, olej, soľ, mleté čierne korenie a malé množstvo vody. Pokvapkáme marinádou mladé hrachové struky, mrkvu, rezance šalátu a dôkladne premiešame. Šalát naservírujeme na taniere a podávame ho posypaný žeruchou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!