Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Šúľance s makom


Prísady

Potrebujeme:120 g maku,
500 g zemiakov,
1 žĺtok,
soľ,
50 g masla,
200 g hrubej múky,
70 g práškového cukru


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.54/5

Hodnotenie: 3.5/5 (13)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ako na to:

Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, olúpeme a nastrúhame. Dáme ich na dosku, osolíme, pridáme žĺtok, múku, podľa potreby vodu a vypracujeme hustejšie cesto. Necháme poležať asi 20 minút. Cesto potom rozdelíme na niekoľko častí a z každej časti sformujeme tenký valček s priemerom asi 1 cm, ktorý nakrájame na kúsky. Vzniknuté kúsky cesta rozšúľame na pomúčenej doske na šúľance, ktoré uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody. Počas varenia ich občas premiešame, aby sa neprichytili na dno nádoby. Uvarené šúľance povyberáme dierkovanou varechou, necháme odkvapkať, rozdelíme na taniere, posypeme ich pomletým makom, ktorý sme premiešali s cukrom a pokvapkáme roztopeným maslom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!