Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Výborná lacná paštéta


Prísady

200 g pečene (bravčová,
hovadzia,
hydinová,
králičia),
200 g uvarených vychladnutých zemiakov,
50 g masti,
vajce,
soľ,
na špičku noža paštétového korenia (alebo muškátového kvetu),
čierneho a nového korenia,
50 g cibule,
50 g strúhanky,
2-3 Iyžice mlieka,
masť a strúhanka na formu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.93/5

Hodnotenie: 1.9/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Pečeň a zemiaky dvakrát zomelieme. V mise rozotrieme masť, žĺtok, sol', korenie, postrúhanú cibul'u, pomletú pečeň so zemiakmi a strúhanku. Zmes trochu zriedime mliekom a nakoniec vmiešame vyšl'ahaný sneh z bielka. Pudingovú formu alebo kuchynské hrnčeky vymastíme masťou, vysypeme strúhankou a naplníme paštétovou hmotou. Prikryjeme alobalom a dáme na 90 minút do pary. Paštétu z formy vyklopíme až vtedy, keď dobre vychladne a stuhne. Krájame na plátky a podávame s chlebom a uhorkou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!