Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Sviatočná karfiolová polievka


Prísady

väčší karfiol cibuľu,
lyžicu masla,
500 ml bieleho vína,
250 ml zeleninového vývaru,
2 lyžice ovsených vločiek,
3 lyžice kyslej smotany,
soľ,
mleté korenie,
trochu muškátového kvetu,
pár kvapiek citrónovej šťavy,
4 lyžice opražených mandlí pokrájaných na plátky,
lyžicu nasekanej petržlenovej vňate


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.56/5

Hodnotenie: 2.6/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Karfiol očistíme a rozdelíme na ružičky. Cibuľu nakrájame a spolu s karfiolom dáme s maslom do hrnca a na slabom ohni dusíme asi 12 minút.
Zalejeme bielym vínom, prilejeme zeleninový vývar, pridáme ovsené vločky a všetko spolu premiešame. Nakoniec pridáme kyslú smotanu.
Osolíme, pridáme korenie, muškátový kvet a citrónovú šťavu. Polievku podávame posypanú praženými mandľami a vňaťou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!