Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Lekvárové perky s tvarohom


Prísady

500 g zemiakov,
200 g mäkkého tvarohu do cesta,
200 g tvrdého tvarohu na posýpanie,
2 vajcia,
soľ,
400 g hrubej múky,
lekvár,
80 g masla,
práškový cukor


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.88/5

Hodnotenie: 2.9/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Vychladnuté ošúpeme, najemno postrúhame, pridáme múku, vajce, soľ, mäkký tvaroh a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 3 – 5 mm a nakrájame na štvorčeky. Na každý dáme kôpku lekváru, do kríža preložíme a kraje stlačením dobre spojíme. Uvaríme ich v osolenej vode. Potom ich dierkovanou varechou vyberieme, polejeme rozpusteným maslom. Perky podávame posypané tvrdým tvarohom a podľa potreby ocukrujeme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!