Prísady
450 ml vody,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Vodu, cukor, soľ a tuk v menšej nádobe trochu zohrejte. Primiešajte droždie o nechajte 5 - 10 min. podkysnúť. Preložte do väčšej nádoby, pridajte 1/4 kg múky a dôkladne premiešajte. Pridajte ostatné zložky so zvyšnou múkou a miešajte kým sa cesto neprestane lepiť. Potom ho preložte na pomúčenú dosku a hneťte kým nie je hladké.
Cesto rozdeľte na dve polovice a vyvaľkajte obdĺžnik 20x 40 cm. Z užšej strany cesto zrolujte a položte na vymastený plech. Potrite vodou a nechajte ho na teplom mieste, kým nezdvojnásobí veľkosť. Dajte do vyhriatej rúry a počkajte kým cesto podkysne na dvojnásobok. Potom ho pečte 30 min. pri 200 C. (V teplovzdušnej rúre pri 175 C.) |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!