Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Chlieb obyčajný


Prísady

450 ml vody,
(mlieka),
800 g hladkej múky (T-650),
1 uvarený zemiak (80 g),
2 ÈL cukru,
2 ÈL soli,
1 PL tuku na pečenie,
(alebo 2 PL oleja),
1 balíček droždia,

Podľa chuti: sezam
,
slnečnica,
rasca,
ľan,
ovos,
orechy,
kapusta,
bôčik,
uvarená zelenina\.
\.
\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.10/5

Hodnotenie: 2.1/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vodu, cukor, soľ a tuk v menšej nádobe trochu zohrejte. Primiešajte droždie o nechajte 5 - 10 min. podkysnúť. Preložte do väčšej nádoby, pridajte 1/4 kg múky a dôkladne premiešajte. Pridajte ostatné zložky so zvyšnou múkou a miešajte kým sa cesto neprestane lepiť. Potom ho preložte na pomúčenú dosku a hneťte kým nie je hladké.
Cesto rozdeľte na dve polovice a vyvaľkajte obdĺžnik 20x 40 cm. Z užšej strany cesto zrolujte a položte na vymastený plech. Potrite vodou a nechajte ho na teplom mieste, kým nezdvojnásobí veľkosť.
Dajte do vyhriatej rúry a počkajte kým cesto podkysne na dvojnásobok. Potom ho pečte 30 min. pri 200 C. (V teplovzdušnej rúre pri 175 C.)














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!