Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Morčacie prsia inak


Prísady

6 plátkov morčacích pàs,
150 g ementálu,
100 g sterilizovaných šampiňónov,
1 vrecko cibuľovej polievky v prášku,
2 tégliky šľahačkovej smotany,
olej,
čierne mleté korenie,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.40/5

Hodnotenie: 2.4/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
a)Plátky morčacích pàs osolíme, okoreníme a zľahka opekáme na oleji, kým nezmäknú. Uvaríme cibuľovú polievku a zmiešame ju so smotanou. Do ohňovzdornej misky vložíme morčacie prsia, posypeme nadrobno nakrájanými šampiňónmi, strúhaným syrom a zalejeme hustou cibuľovou krémovou polievkou. Zapekáme ešte 10 minút.
b)Morčacie prsia osolíme, okoreníme a zľahka rozklepeme. Dáme na rozpálený olej a z oboch strán opečieme. Do nádoby z jenského skla nalejem smotanu a nasypeme práškovú cibuľovú polievku a dobre rozmiešame.
Nákrajame šampiňóny a podobne aj plátky syru na rezančeky (môžeme nechať aj plátky).
Do smotany vložíme opečené morčacie prsia, na vrch naypéme šampiňóny a všetko zakryjeme syrom. Dáme zapiecť do rúry (40 minút pri 200 stupňov). Počas pečenia si môžeme dať biele víno a upraviť sa. Ako prílohu podávame zemiakové krokety alebo zeleninové šaláty. Namiesto morčacích pàs môžeme použiť rybu alebo filé.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!