Auto | Snár online | Vtipy | Letisko | Horoskop na zajtra | Vševedko |
Najnovšie recepty
Prísady
Cesto: 8 žĺtkov,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Na cesto vyšľaháme žĺtky s 50 g cukru do peny. Z bielkov a zvyšného cukru ušľaháme pevný sneh, který primiešame k žĺtkom. Múku so škrobovou múčkou preosejeme na vaječnú hmotu a ľahko premiešame. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 10 minút. Upečený piškótový plát preklopíme na navlhčenú utierku a po vychladnutí stiahneme papier.
Na krém najprv namočíme želatínu, necháme ju nabobtnať a rozpustíme na miernom ohni (postupujeme podľa návodu na obale). Tvaroh dáme do misy, pridáme cukor, citrónovú šťavu a kôru a vyšľaháme dohladka. Vmiešame rozpustenú želatínu. Z bielkov ušľaháme pevný sneh a pridáme ho do tuhnúcej tvarohovej hmoty. Kivi olúpeme a nakrájame na kúsky. Krém rozotrieme na piškótový plát, pokladieme kivi a stočíme do rolády. Necháme ju vychladiť, poprášime práškovým cukrom a rozkrájame na kúsky. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!