Auto | Snár online | Vtipy | Letisko | Horoskop na zajtra | Vševedko |
Najnovšie recepty
Prísady
300 g hladkej múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Droždie rozotrieme s cukrom, pridáme lyžicu múky, lyžicu mlieka a necháme kysnúť. Potom pridáme vajcia, soľ, rozmiešame a striedavo pridávame múku a mlieko tak, aby sa nám neutvorili hrudky. Cesto necháme kysnúť dovtedy, kým nezdvojnásobí svoj objem. Potom začneme piecť lievance. Vymastíme lievancovú formu /dolkáreň/, do jamiek nalejeme cesto a lievance opekáme dozlatista z obidvoch strán. Medzitým dáme čučoriedkový kompót do kastróla, mierne ohrejeme, pridáme smotanu a múku / 3 lyžice/ s cukrom, zmes prehrejeme a polievame ňou hotové lievance. Môžeme ozdobiť šľahačkou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!