Auto | Snár online | Vtipy | Letisko | Horoskop na zajtra | Vševedko |

Najnovšie recepty

Juhočeské lievance s čučoriedkovou kašou


Prísady

300 g hladkej múky,
100 g oleja,
15 g droždia,
30 g cukru,
5 dl mlieka,
pohár čučoriekového kompótu,
1/4 l sladkej smotany,
1 vanilkový cukor,
2 vajcia,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.3/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Droždie rozotrieme s cukrom, pridáme lyžicu múky, lyžicu mlieka a necháme kysnúť. Potom pridáme vajcia, soľ, rozmiešame a striedavo pridávame múku a mlieko tak, aby sa nám neutvorili hrudky. Cesto necháme kysnúť dovtedy, kým nezdvojnásobí svoj objem. Potom začneme piecť lievance. Vymastíme lievancovú formu /dolkáreň/, do jamiek nalejeme cesto a lievance opekáme dozlatista z obidvoch strán. Medzitým dáme čučoriedkový kompót do kastróla, mierne ohrejeme, pridáme smotanu a múku / 3 lyžice/ s cukrom, zmes prehrejeme a polievame ňou hotové lievance. Môžeme ozdobiť šľahačkou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!