Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Torta tiramisu


Prísady

6 vajec,
220g práškového cukru,
150 g preosiatej hladkej múky,
1 prášok do pečiva,
75g kukuričnej múky,
10 g instantnej kávy,
375 ml vriacej vody,
175 ml dezertneho vína,
50 ml likéru s kávovou príchuťou,
300 ml šľahačkovej smotany,
85 g práškového cukru,
750 g syra mascarpone (alebo lučiny),
400 g mandlí nasekaných na hrubo


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.11/5

Hodnotenie: 2.1/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vyhrejte rúru na 180C. Dve okrúhle tortové formy s priemerom 23 cm vymastíme a dná foriem pokryjeme papierom na pečenie.V stredne veľkej mise ručne alebo pomocou elektrického ručného šľahača ušľahajte vajcia. Za stáleho miešania pridávajte práškový cukor a šľahajte tak dlho, pokiaľ sa cukor nerozpustí. Do ušľahanej vaječnej zmesi opatrne vmiešajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričnou múkou. Cesto rovnomerne rozdeľte do oboch pripravených foriem. Korpusy pečte v rúre 25 min alebo tak dlho, pokiaľ nie sú upečené do zlata a nie sú na dotyk dostatočne pevné. Po upečení ich vyklopte na mriežku a nechajte dobre vychladnúť. Do žiaruvzdornej misky nalejte vriacu vodu a prisypte instantnú kávu. Prilejte dezertné víno a kávový likér.Vzniknutú zmes nechajte vychladnúť. Smotanu s práškovým cukrom ušľahajte v inej miske do tuha. Šľahačku vložte do väčšej misky, vmiešajte do nej mascarpone a časť kávovej zmesi. Upečené korpusy rozkrojte na dva pozdĺžne pláty a obe polovice vždy potrite štvrtinou zvyšnej kávovej zmesi a jednou lyžicou syrového krému.Všetky časti položte na seba. Zvyškom syrového krému potrite strany a vrch korpusu. Do krému vtlačte mandle a pred podávaním nechajte tortu vychladnúť v chladničke.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!