Prísady
6 vajec,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Vyhrejte rúru na 180C. Dve okrúhle tortové formy s priemerom 23 cm vymastíme a dná foriem pokryjeme papierom na pečenie.V stredne veľkej mise ručne alebo pomocou elektrického ručného šľahača ušľahajte vajcia. Za stáleho miešania pridávajte práškový cukor a šľahajte tak dlho, pokiaľ sa cukor nerozpustí. Do ušľahanej vaječnej zmesi opatrne vmiešajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričnou múkou. Cesto rovnomerne rozdeľte do oboch pripravených foriem. Korpusy pečte v rúre 25 min alebo tak dlho, pokiaľ nie sú upečené do zlata a nie sú na dotyk dostatočne pevné. Po upečení ich vyklopte na mriežku a nechajte dobre vychladnúť. Do žiaruvzdornej misky nalejte vriacu vodu a prisypte instantnú kávu. Prilejte dezertné víno a kávový likér.Vzniknutú zmes nechajte vychladnúť. Smotanu s práškovým cukrom ušľahajte v inej miske do tuha. Šľahačku vložte do väčšej misky, vmiešajte do nej mascarpone a časť kávovej zmesi. Upečené korpusy rozkrojte na dva pozdĺžne pláty a obe polovice vždy potrite štvrtinou zvyšnej kávovej zmesi a jednou lyžicou syrového krému.Všetky časti položte na seba. Zvyškom syrového krému potrite strany a vrch korpusu. Do krému vtlačte mandle a pred podávaním nechajte tortu vychladnúť v chladničke.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!