Prísady
Cesto: 250 g polohrubej múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme vajce, múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na 40 minút na chladné miesto.
Tortovú formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou po celom obvode. Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu a opatrne ho preložíme do formy tak, aby sme ním pokryli jej dno i boky. Navrstvíme plnku a dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 180 C na hodinu. Po upečení a vychladnutí vyberieme tortu z formy, obložíme ju nakrájanými kúskami ovocia, ktoré zalejeme pripraveným tortovým želé. Plnka: Smotanu na vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Vyšľahanú smotanu miešaním spojíme s tvarohom, vymiešanými žĺtkami s cukrom. Potom do tejto masy postupne pridávame tuhý sneh z bielkov, ovocnú šťavu, múku, kukuričný škrob. Dobre zmiešame. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!