Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Syrová torta


Prísady

Cesto: 250 g polohrubej múky,
60 g práškového cukru,
130 g masla jedno vajce
Plnka: 400 ml smotany na šľahanie
,
750 g tvarohu,
šesť žĺtkov,
šesť bielkov,
50 ml ovocnej šťavy,
60 g hladkej múky,
30 g jemného kukuričného škrobu,
350 g práškového cukru
Na zdobenie: čerstvé ovocie (jahody
,
kivi,
mango),
5 g tortového želé v prášku


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.72/5

Hodnotenie: 2.7/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme vajce, múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na 40 minút na chladné miesto.
Tortovú formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou po celom obvode.
Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu a opatrne ho preložíme do formy tak, aby sme ním pokryli jej dno i boky.
Navrstvíme plnku a dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 180 C na hodinu. Po upečení a vychladnutí vyberieme tortu z formy, obložíme ju nakrájanými kúskami ovocia, ktoré zalejeme pripraveným tortovým želé.

Plnka: Smotanu na vyšľaháme.
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
Vyšľahanú smotanu miešaním spojíme s tvarohom, vymiešanými žĺtkami s cukrom.
Potom do tejto masy postupne pridávame tuhý sneh z bielkov, ovocnú šťavu, múku, kukuričný škrob.
Dobre zmiešame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!