Auto | Snár online | Vtipy | Letisko | Horoskop na zajtra | Vševedko |
Najnovšie recepty
Prísady
450 g horkej čokolády,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Polovicu čokolády spolu s maslom roztopíme na miernom ohni. Žĺtky ušľaháme s polovicou cukru a zamiešame do roztopenej čokolády. Zo 6 bielkov ušľaháme veľmi tuhý sneh, ktorý zamiešame do čokoládovej zmesi a postupne primiešame múku. Zmes dáme do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej hladkou múkou a pečieme v mierne teplej rúre asi 45 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť. Medzitým ušľaháme tuhý sneh zo zvyšných bielkov, postupne doň pridáme druhú polovicu cukru a roztopenej čokolády. Touto zmesou potrieme upečený a vychladnutý koláč, povrch posypeme nastrúhanou čokoládou a pred podávaním dáme do mrazničky na 2 hodiny zmraziť.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!