Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Penový čokoládový koláč


Prísady

450 g horkej čokolády,
150 g masla,
10 žĺtkov,
12 bielkov,
225 g hladkej múky,
275 g práškového cukru\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Polovicu čokolády spolu s maslom roztopíme na miernom ohni. Žĺtky ušľaháme s polovicou cukru a zamiešame do roztopenej čokolády. Zo 6 bielkov ušľaháme veľmi tuhý sneh, ktorý zamiešame do čokoládovej zmesi a postupne primiešame múku. Zmes dáme do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej hladkou múkou a pečieme v mierne teplej rúre asi 45 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť. Medzitým ušľaháme tuhý sneh zo zvyšných bielkov, postupne doň pridáme druhú polovicu cukru a roztopenej čokolády. Touto zmesou potrieme upečený a vychladnutý koláč, povrch posypeme nastrúhanou čokoládou a pred podávaním dáme do mrazničky na 2 hodiny zmraziť.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!