Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Karamelové veľhory


Prísady

6 vajec,
150 g hladkej múky,
250 ml vody,
125 g stuženého tuku (Cera),
soľ,
čokoládová poleva,
Plnka:
300 g kryštálového cukru
,
150 ml vody,
pol l mlieka,
2 Zlaté Klasy,
2 žĺtky,
250 g Hery


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.16/5

Hodnotenie: 2.2/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Tuk dajte do vlažnej vody, pridajte štipku soli a varte, kým sa nerozpustí. Do vriaceho postupne pridávajte múku a za stáleho miešania varte do zhustnutia. Do vlažnej masy po jednom vmiešajte vajcia, vymiešajte, rozdeľte na polovice a na vymastenom plechu pečte v horúcej rúre 10 min. Cesto sa zvlní.

Plnka: Cukor dajte skaramelizovať, zalejte vodou a rozmiešajte. Prilejte mlieko so Zlatým klasom a žĺtkami a uvarte hustú kašu. Do vychladnutého zapracujte Heru. Plnku natrite na jeden plát, prikryte druhým tak, aby "veľhory" boli na vrchu. Pokvapkajte čokoládou a dajte stuhnúť.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!