Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Otcov karfiolový šalát


Prísady

100 g šošovice,
1 menší karfiol,
2 lyžice masla,
4 lyžice bieleho vína,
šťavu z jedného citróna,
karí,
soľ,
cukor,
mleté biele korenie\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.42/5

Hodnotenie: 2.4/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Šošovicu uvaríme v osolenej vode do mäkka. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Po scedení a odkvapkaní karfiol pokrájame na hrubšie plátky. Plátky karfiolu opečieme na horúcom tuku. Karfiol vyberieme a udržiavame teplý. Do tuku pridáme 4 lyžice vody, vína a citrónovú šťavu. Pridáme karí a krátko povaríme. Marinádu ochutíme soľou, cukrom a korením. Odkvapkanú šošovicu dáme spolu s karfiolom na tanier a zalejeme marinádou. Podávame s uvarenými zemiakmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!