Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Viedenské veľkonočné kura s plnkou


Prísady

1 chladené kura,
60 g masla,
1 stredne veľká cibuľa,
1 bujón,
1 štipka soli Plnka:150 g kuracích pečienok,
60 g masla,
2 stredne veľkécibule,
3 vajcia,
10 dkg strúhanky,
2 PL nízkotučného jogurtu,
1 KL vegety,
1 KL nasekanej petržlenovej vňate


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.74/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 1.7/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Umyté a osušené kura osolíme a naplníme plnkou. Kura zašijeme, vložíme na časť masla a časťou masla polejeme povrch kurčaťa. Pečieme 10-15 minút. Potom pod kura pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, podlejeme vodou s rozpusteným bujónom a za občasného polievania vypečenou šťavou pečieme kura do mäkka. Kurča rozporcirujeme a pri podávaní polejeme vypečenou šťavou.


Plnka:

Na rozpustenom masle speníme drobne nakrájanú
cibuľku, pridáme na drobno nakrájané vnútornosti resp. pečienku, ktorú vopred smažíme 5-10 minút podľa druhu pečienky. Vychladnutú pečienku na drobno nasekáme, pridáme strúhanku, žĺtky,
jogurt, lyžicu sekanej petržlenovej vňate, dochutíme pomocou vegetou. Všetko dobre premiešame a nakoniec vmiešame sneh z vaječných bielkov.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!