Prísady
2 malé kurčatá,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Nožnicami na hydinu vystrihnite a odstráňte chrbticu kurčiat. Odstráňte konce krídel a strmienok. V koži medzi stehnom a prsnou kosťou vykrojte otvor a pretiahnite ním nohu. Grilovacou ihlou prepichnite kurča od jedného krídla po druhé. Ïalšiu ihlu veďdte cez stehná.
Na panvici roztopte maslo a polovičkou z neho natrite kurčatá. Potom ich osoľte a okoreňte. Kurčatá položte na gril, ktorý ste potreli olejom. Grilujte 15 min., počas grilovania ich ešte raz natrite maslom. Z druhej strany grilujte 10 min. Kurčatá znova obráťte, natrite horčicou a posypte strúhankou. Grilujte ešte asi 10 min. domäkka. Kurčatá upravte na taniere. Ozdobte žeruchou a polejeme trochou omáčky. Zvyšok omáčky podávajte zvlášť. Podávajte s hranolkami. Šampiňónová omáčka: V plytkej mise roztlačte vidličkou maslo, pridajte k nemu múku a dobre vymiešajte. V rajnici roztopte polovicu zvyšného masla, pridajte nakrájané šampiňóny a duste 3 - 5 minút domäkka. V inej rajnici roztopte ostatné maslo a dajte doň šalotku s cesnakom a opražte domäkka. Pridajte víno s octom a pomaly varte. Primiešajte horčicu, vývar, dusené šampiňóny a 5 min. povarte. Do vriacej omáčky pridávajte po kúskoch maslo, rozmiešané s múkou. Keď omáčka zhustne, podľa chuti ju osoľte a okoreňte. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!