Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Žemle podľa lesnej žienky


Prísady

600 g očistených čerstvých húb,
60 g masla,
1 väčšia cibuľa,
2 celé vajcia,
postrúhaný tvrdý syr na posypanie,
strúhanka,
olej na plech,
8 žemlí,
rozpustené maslo


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.67/5

Hodnotenie: 2.7/5 (30)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zo
žemlí odkrojíme vršok a vydlabeme stred. Vnútro vydlabaných žemlí vymažeme maslom. Huby najemno rozsekáme. V hrnci rozohrejeme maslo a v ňom speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. K nej pridáme rozsekané huby, osolíme, okoreníme a domäkka udusíme. Do dusených húb zamiešame vajce a naplníme nimi vrchovato pripravené žemle. Povrch posypeme strúhankou, nastrúhaným syrom,
pokropíme rozpusteným maslom a na pomastenom plechu v horúcej rúre asi 15 minút zapekáme.
Najlepšie sú teplé.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!