Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Laznícke zapekané zemiaky


Prísady

1200 - 1500 g v šupke uvarených zemiakov,
300 g domácej klobásy alebo údenej slaniny,
l menšiu cibuľu,
2-3 strúčiky cesnaku,
200 g bryndze,
2 dl kyslej smotany,
2 vajíčka,
4-5 lyžíc oleja,
soľ,
čierne korenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.3/5 (36)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Na tuku rýchlo opečieme na kolieska pokrájanú klobásu alebo na kúsky pokrájanú údenú slaninu. Zapekaciu misu alebo pekáč vymastíme, poukladáme časť na kolieska pokrájaných zemiakov, posypeme klobásou alebo slaninou, polejeme tukom z výpeku, posypeme rozmrvenou bryndzou, posekanou cibuľou, cesnakom, soľou a čiernym korením. Potom uložíme ďalšie vrsty zemiakov a bryndze, okoreníme, osolíme, zalejeme zvyšným tukom a dáme zapiecť. Keď je horná vrstva zemiakov čiastočne zapečená, zalejeme ju mliekom alebo kyslou smotanou, v ktorej rozšľaháme vajíčka a necháme ešte zapiecť.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!