Auto | Snár online | Vtipy | Letisko | Horoskop na zajtra | Vševedko |
Najnovšie recepty
Prísady
500 g čerstvého alebo mrazeného špenátu,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Špenát /mrazený necháme rozmraziť a nadbytočnú vodu odtiecť/ pokrájame nadrobno, pridáme múku, vajcia, roztlačený cesnak, soľ a vodu podľa potreby. Vznikne polotuhé cesto. Cesto pretlačíme cez sito na halušky do vriacej osolenej vody. Halušky necháme prevrieť, a keď všetky vyplávajú na povrch, scedíme ich a jemne prepláchneme studenou vodou. Na panvici na troške oleja orestujeme na tenké pásiky nakrájané šampiňóny s kolieskami póru do svetloružova. Prilejeme smotanu, pridáme rozdrobenú Nivu a necháme prevrieť, kým sa syr nerozpustí a omáčka nezhustne. Na tanier naložíme halušky, zalejeme ich omáčkou a posypeme strúhaným parmezánom.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!