Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Jahody so zeleným korením


Prísady

4 lyžice masla,
600 g čerstvých jahôd,
200 ml bieleho vína,
60 ml Amaretto di Saronno,
4 lyžice cukru,
2 lyžice celého zeleného korenia\.

Ïalej:
250 ml šľahačkovej smotany
,
4 porcie vanilkovej zmrzliny pripravenej doma,
1 balíček vanilkového cukru,
2 lyžice pistácií\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.14/5

Hodnotenie: 2.1/5 (36)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Jahody preberieme, umyjeme a necháme odkvapkať. Veľké plody rozpolíme. Maslo rozpálime na panvici a skaramelizujeme v ňom cukor. Prilejeme biele víno a cukor necháme roztopiť. Pridáme zrnká zeleného korenia a krátko povaríme. Do omáčky zamiešame jahody. Aromatizujeme Amarettom. Pripravíme porcie vanilkovej zmrzliny, navrch poukladáme jahody. Ozdobíme šľahačkou osladenou vanilkovým cukrom. Posypeme pistáciami a podávame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!