Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Slivkový lekvár - nemiešaný


Prísady

4-5 kg sliviek,
0‚5 kg cukor,
3 dl octu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.00/5

Hodnotenie: 3.0/5 (124)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Na prípravu použijeme 4-5 kg dobre dozretých sliviek a pol kg cukru. Umyté slivky večer vykôstkujeme, presypeme cukrom, občas premiešame a necháme do rána stáť. Do smaltovaného kastróla dáme na dno 0,5 cl octu, na to hneď vysypeme slivky a varíme na miernom ohni 5-6 hodín bez miešania. Keď slivky svoj obsah zmenšia na polovicu pridáme pol balíčka Petolu /nemusí byť/, zložíme zo sporáka, dobre vyšľaháme drôtenou metličkou a hneď plníme do sklenených pohárov. Lekvár je jemný, stredne hustý a keď ochladne, ešte viac zhustne.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!